Tüy Dökülmesine Karşı Neler Yapabilirz?
Genel itibariyle tüy dökülmesinin en önemli sebepleri arasında sağlıklı ve dengeli beslememek olduğunu bilmeliyiz.Yavrularımıza özel olarak hazırlamış ve onlara uygun olan mamalarla beslemek burada çok büyük önem arz etmektedir.
Özellikle bazı dönemlerde hayvan sahiplerimizin en çok şikayet ettiği problem evcil hayvanlarımızda gördüğümüz aşırı tüy dökülmesidir.Özellikle mevsim geçişlerinde sıkça rastladığımız bir durum olup tüy dökülmesinin yüzde yüz önüne geçmemiz olanaksızdır.Ancak bu durumu mevsim geçişlerinde en hafif şekilde geçmesi için önlem almamız gerekmektedir.Genel itibariyle tüy dökülmesinin en önemli sebepleri arasında sağlıklı ve dengeli beslememek olduğunu bilmeliyiz.Yavrularımıza özel olarak hazırlamış ve onlara uygun olan mamalarla beslemek burada çok büyük önem arz etmektedir.Özellikle biz veteriner hekimlerin tavsiyesi olarak ev yemeklerinden yavrularımızı uzak tutma uyarıları dikkate alınmalıdır.Yoksa istemediğimiz oranda tüy dökülmesini takiben diş taşı,karaciğer,böbrek vs. hasarları görebilmekteyiz.Tüy dökülmesini en az seviyeye indirebilmek için yapılabilecek bir diğer şey ise yavrularımızı düzenli taramaktır. Düzenli taramak yavrularımızın deri ve tüy sağlığı için çok büyük önem arz etmektedir.Ayrıca yaz aylarında ayda bir kış aylarında üç ayda bir parazit tedavisini yaptırarak yavrumuzun hem sağlığını hemde deri ve tüy kalitesini koruyabilmek için önemlidir.
Mikroçip Uygulaması Nasıl Yapılır
Ömür boyu kalıcılığı vardır bir kere yaptırdıktan sonra tekrarlamaya gerek duyulmaz.
Tüy Dökülmesine Karşı Neler Yapabilirz?
Genel itibariyle tüy dökülmesinin en önemli sebepleri arasında sağlıklı ve dengeli beslememek olduğunu bilmeliyiz.
Diş ve Ağız Muayenesi
Biz veteriner hekimler yavrularımızın en az 6 ayda 1 düzenli olarak diş ve ağız sağlığı kontrolü yaptırılması gerektiğini söylüyoruz.